Zaterdag vond ook in Noorderwijk en Morkhoven een gedenkwaardige en emotionele dag plaats voor de oud-strijders (WO II), en hun families en vrienden. NNieuws sprak met Jos Vermeulen, co-organisator van deze herdenkingen.  'Het eerbetoon aan het dreefkapelletje was voor Henry Bouwen die op 5 september 1944 er dodelijk gewond werd. Samen met Henry werden de burgerslachtoffers Emiel Michielsen, Ernest Van Lommel en Jos Bruynseels herdacht.   Ze werden op 7 september 1944 in Grees (Herentals) geëxecuteerd. Het Sint-Ceciliakoor luisterde het eerbetoon op. Voor een pakkend oorlogslied met zang en trompet zorgden Laurent Drijbooms en Koen Fruru.

Kransen werden neergelegd namens het gemeentebestuur (schepen Mien Van Olmen en schepen Jan Michielsen), de NSB-Noorderwijk/Morkhoven (NSB-nestor Achiel Witvrouwen) en de vereniging vzw Spearhead.

Even tevoren stond Lea Witvrouwen en haar team in het Dorpshuis borg voor het lessen van honger en dorst. Het doorrijden van de zware legertransporten in de lindendreef en elders ws indrukwekkend.

Op de begraafplaats van Wiekevorst werden bloemen neergelegd aan het
graf van Bonifacius Wouters (1922-2009), bevelhebber van het Geheim Leger in
WO II.  Burgemeester Luc Vleugels verstrekte uitleg over Bonny's verdiensten.

Herman Langewouters en Linda Van Gestel
Jos Vermeulen : 'Nog een speciaal dankwoord gaat naar de voorzitter van Spearhead en zijn vrouw Linda.  Die hebben met hun vereniging het wellukken van de herdenking op 26 augustus mee waargemaakt.'  (Jos Vermeulen foto's / NNieuws.)